با این همه خواص مفید، چرا نمک زیاد، برای بدن مضر است؟
نمک از املاح سدیم و کلر تشکیل شده است. در بزرگسالان، هنگامی که مقدار
سدیم دریافتی زیاد باشد، بدن آب زیادی را نگه می دارد و مقدار مایعات جمع
شده در بدن بسیار زیاد می شود.
بسیاری از دانشمندان بر این باورند که همین عامل باعث پرفشاری خون می شود و
این خود عاملی است برای بیماری قلبی و سکته، زیرا این مقدار زیاد مایعات
در حین عبور از قلب به اعضای بدن می روند و باعث خستگی و درد در اندام ها
می شوند و این خود عاملی است برای ظاهر شدن بیماری کرونری(انسداد رگ های
قلب).
در بدن بزرگسالان، مقداری از نمک دریافتی از طریق کلیه ها و بوسیله ادرار
کردن از بدن خارج می شود. اما در بدن نوزادان، کلیه ها هنوز توانایی کافی
برای خارج کردن نمک از بدن را ندارند.
این را بدانید که به نوزادان(به خصوص تا 4 ماهگی)، غذای پُر نمک ندهید،
زیرا در بدنشان جمع می شود و چون نمی تواند خارج شود، باعث بیماری کلیه،
کبد، آسیب به مغز می گردد و در شرایط حاد به مرگ نوزاد می انجامد. به همین
دلیل، متخصصان تغذیه سفارش به دادن شیر مادر و یا شیرخشک به نوزادان می
کنند.