خواص انواع نمک
نمک ها دارای اجزای یونی می باشند که ایجاد بلور
می کنند. معمولاً در آب حل می شوند (چون یون های مثبت و منفی آنها در آب از
هم جدا می شوند). نمک ها نقطه ذوب بالایی دارند و درجه سختی و قابلیت
تراکم آنها کم است. اگر نمک ذوب شود یا در آب حل شود، هادی جریان
الکتریسیته خواهد بود.
معمولاً نام نمک را بر حسب اجزای تشکیل
دهنده آن می گذارند. جزء کاتیونی که غالباً نام یون فلز است به دنبال نام
اجزای آنیونی می آید. بنابراین ابتدا نام آنیون و سپس نام کاتیون می آید.
معمولاً آنیون ها را بر اساس اسید اشتقاق شده از آن نام گذاری می کنند:
· استات ها، نمک های اسید استیک هستند.
· کربنات ها، نمک های اسید کربنیک هستند.
· کلریدها، نمک های اسید هیدروکلرید هستند.
· سیانیدها، نمک های اسید هیدروسیانیک می باشند.
· نیترات ها، نمک های اسید نیتریک می باشند.
· نیتریت ها، نمک های اسید نیترو می باشند.
· فسفات ها، نمک های اسید فسفریک هستند.
· سولفات ها، نمک های اسید سولفوریک هستند.
· سیترات ها، نمک های اسید سیتریک می باشند.