نمک خوب چیست؟
سه شنبه, ۳ تیر ۱۳۹۳، ۰۸:۵۱ ق.ظ
هر نمکی که به طور سنّتی در سراسر کشور تسویّه و تهیّه میشود خوب است؛
یعنی.... .
نمک سالم باید حاوی ید باشد که به دو شکل میتواند وجود داشته باشد:
1.یُدر= یدید 2. یدات
5-4 واحد. ما دو نوع نمک در بازار داریم یکی نمکهایی که از راه شیمیایی یددار شدهاند و دیگری نمک طعام دریاچه که به صورت طبیعی ید در ترکیب آن وجود دارد.
ید طبیعی، محیط را آلوده نمیکند و اگر بدن نیاز به آن نداشته باشد به راحتی از بدن دفع میشود و کسانی که ید زیادی دارند یا نیاز به ید ندارند میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. ولی نمکهایی که به صورت صنعتی یددار میشوند به سختی در آب حل میشوند که این مسئله نشان دهندة ناخالصیِ شدید و یکنواخت نبودن ید درون آنهاست و این موضوع خیلی خطرناک است و دوم اینکه مقدار ید شیمیایی موجود در آن به جای حدّاکثر PPM2/4، 3/76 و 4/36 PPM است.
کلسیم (Ca) موجود در نمکهای بازار حدود 36 و 144 PPM است و کلسیم (Ca) موجود در نمک طعام در برخی موارد به طور باور نکردنی حدود 879 PPM و آهن (Fe) در نمک طعام 2/1 واحد است و در نمکهای تصفیه شده صفر است.
منیزیم که یک عنصر اساسی در بدن است و کمبود آن موجب آسم، بیاشتهایی، برخی سردردهای میگرنی، کندی رشد، تغییرات در نوار قلب، مشکلات ماهیچهای عصبی، تشنّج، افسردگی، ضعف عضلانی، رعشه و سرگیجه میشود. جالب است بدانید که در نمک دریا 484 واحد PPM منیزیم وجود دارد.
منگنز موجود در نمک طعام 022/1 واحد PPM است در حالی که این مادّه در نمکهای تصفیه شده صِفر است.
پینوشتها:
1.ر.ک: محمّدی ریشهری، دانشنامة احادیث پزشکی.
2.کتاربران والد، ویرایش هشتم، ص 1114.